RAFTING NA UNI - CIJENE

Jednodnevni rafting izlet
Dvodnevni rafting izlet
Trodnevni rafting izlet

TURISTIČKI OBILASCI

PLANINARENJE I BICIKLIZAM

RIBOLOV

ORGANIZACIJA PROSLAVA

Discover Bihać - Rafting centar

Rafting na Uni - Discover Bihać

RAFTINGUNA.COM

Discover Bihać - Rafting centar
Discover Bihać - Virtual Tour


 
 

 

RAFTING NA UNI - ETAPE - DISCOVER BIHAĆ

Rafting je vrsta sporta gdje se grupa ljudi spušta gumenim čamcima niz riječne brzake s ciljem uzbuđenja, avanture i druženja. Za rekreativno bavljenje raftingom nije potrebno posebno predznanje. Svaki čamac (raft) ima skipera koji upravlja čamcem i čijih uputa se treba pridržavati tokom raftinga. Svaki putnik u raftu (rafter) opremljen je sigurnosnim prslukom, kacigom, neopren odijelom te čizmama i veslom. Rafting na rijeci Uni se vozi u periodu od aprila do oktobra u zavisnosti od vodostaja rijeke.


Po završetku raftinga za naše goste organizujemo piknik u našem centru. Piknik se sastoji od tradicionalnih bosanskih jela – bosanski lonac iz kotla; meso ispod saća; ćevapi; pite sa mesom, krompirom, sirom, spinatom; domaći kruh; domaća rakija, vino...

Rafting na Uni se vozi u više etapa, a naši gosti sami biraju onu etapu koja im najviše odgovara:

1) STRBACKI BUK – LOHOVO  

Najuzbudljivija i najizazovnija etapa u duzini od 15 kilometara ili otprilike 3,5 do 4 sata sa mnostvom vecih i manjih slapova. Mirni dio etape prolazi kroz gornji kanjon rijeke Une ciju je ljepotu iskljucivo moguce dozivjeti iz camca. Tezina vode je IV – V stepeni u prvom dijelu, a I – II u drugom.

2) KOSTELA – GRMUŠA  

Manje zahtjevna etapa, prolazi kroz donji kanjon rijeke Une. Ova rafting etapa je 12 kilometara duga sa mnostvom brzaka idealnim za plivanje. Trajanje 2,5 do 3 sata, tezina vode II – III stepena.

3) KOSTELA – BOSANSKA KRUPA

Najduza etapa, pogodna ze one koji zele provesti vise vremena na unskim brzacima. Takodjer se prolazi kroz donji kanjon s tim da je 4 kilometara duza od etape Kostela – Grmusa i traje ukupno 3,5 do 4 sati. Tezina vode II – III stepena.

4) MARTINBROD – KULEN VAKUF

Lagana rafting etapa bez velikih slapova sa dosta malih brzaka. Pogodna za porodice s djecom ali i one koji žele osjetiti rijeku Unu na mirniji i opuštajući način. Dužina etape je 9 km, a trajanje otprilike 2 sata. Završetak raftinga je direktno u našem centru.

Šta ponijeti na rafting izlet?

- kupaći šorc - kostim
- peskir
- rezervnu odjecu za poslije raftinga i nesto toplije za hladnije dane
- zastitnu kremu za sunce
- vodu

Napomena - fotoaparate, kamere, satove i nakit nosite na vlastitu odgovornost

 


AKTIVNOSTI
TURISTICKI OBILASCI
SMJESTAJ
GALERIJA
KARTE
 
 

Copyright © DISCOVER BIHAC 2011 | Made by Virtual Design